زنجبیل تازه عطرو طعم بخصوص و منحصر بفردی دارد و تندی آن این گیاه را خاص و بی نظیر کرده است. اگر از پودر زنجبیل استفاده میکنید پیشنهاد میشود حتما ازتازه ی آن بهره ببرید. روش استفاده از زنجبیل خام خیلی راحت است. زنجبیل از قدیم الایام مورد مصرف مردم ایران، هند و چین بوده است. این گیاه به عنوان تقویت کننده معده و بدن، بادشکن و ضد نفخ به کار می­رود. همچنین پزشکان چینی اخیرا کشف کرده ­اند که شربت زنجبیل بهترین دارو برای معالجه زخم معده می­باشد.

مقدار مصرف زنجبیل:

نباید روزانه بیشتر از دو تا چهار گرم زنجبیل مصرف کنید،چرا که علاوه بر میزان زنجبیلی که مصرف می کنید ممکن است مقداری از این ماده را از طریق برنامه غذایی نیز جذب کنید.زنجبیل درد معده را از بین می­برد و مخصوصا در زمستان بدن را گرم می سازد.زنجبیل را می­توان برای برطرف کردن حالت تهوع و استفراغ و دل بهم­خوردگی، برای اشخاصی که در هنگام مسافرت به آن دچار می­شوند، استفاده کرد.

روش استفاده از زنجبیل

اگر زنجبیل تازه مصرف می کنید،حتماً مقدار مصرفی را وزن کنید تا تقریباً دریابید که چه حدی از آن معادل ۲ تا ۴ گرم است.برای درمان،تهوع،گاز معده یا سوء هاضمه روزانه ۲ تا ۴ گرم ریشه تازه (معادل ۰/۲۵ تا ۱ گرم پودر ریشه) یا ۱/۵ تا ۳ میلی لیتر تنتور آنرا مصرف کنید.برای پیشگیری از استفراغ، هر ۴ ساعت یک گرم پودر زنجبیل (نصف قاشق چایخوری)مصرف کنید.

در این موارد شخص می­تواند مقدار کمی از زنجبیل خشک شده را در دهان گذاشته و آن را بجود، فورا حالت تهوع برطرف خواهد شد و یا این که چای زنجبیل بنوشد. زنجبیل غیر از آنکه معده را تقویت می­کند از رشد کرم و انگل نیز در معده و روده جلوگیری می کند.

بیشتر غذاهای چینی و هندی شامل زنجبیل می باشد که هم طعم خوبی به غذا می­دهد و هم برای هضم غذا و معده مفید است. زنجبیل تازه و شربت زنجبیل یا چای زنجبیل در بدن تولید گرما کرده و به این وسیله مواد سمی و زائد بدن را به صورت عرق از بدن خارج می­سازد. این گیاه برای خانم ­هائی که پریود آنها عقب می­افتد تجویز شده است.

روش تهیه پودر زنجبیل:

فیلم تهیه پودر زنجبیل

چای زنجبیل:

زنجبیل بهترین داروی سرماخوردگی و گلو درد می­باشد. هنگامی که حس کردید دچار سرماخوردگی شده­اید چند بار چای زنجبیل بنوشید و اگر گلو درد دارید علاوه بر آنکه چای آن را میل می­نمائید با آن نیز غر غره کنید.

دستور تهیه چای زنجبیل: یک قاشق چای خوری پودر خشک زنجبیل و یا دو قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده تازه  را، در داخل قوری ریخته روی آن آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آن را روی حرارت ملایم دم کنید و سپس با عسل شیرین کرده میل کنید.

چای زنجبیل

زنجبیل را حتی برای کمپرس نیز می توان استفاده کرد تا سموم بدن را خارج سازد. برای این منظور ابتدا چای زنجبیل درست کنید و دستمالی را با آن آغشته کنید و آب اضافی آن را فشار داده در محل زخم یا درد بگذارید.شربت زنجبیل برای زخم معده بسیار مفید است. مبتلایان به زخم معده باید هر روز قبل از غذا یک قاشق چایخوری از این شربت را همراه با کمی آب بنوشند، بیماری آنها پس از مدتی التیام خواهد یافت.

چای زنجبیل هر چقدر هم بیشتر بماند و دم بکشد تندتر می­شود، حتی می­توان چای زنجبیل را بعد از سرد شدن در داخل یخچال گذاشت و خنک کرده و مانند یک نوشابه سرد استفاده نمود.

تنتور زنجبیل:

اگر از تنتور زنجبیل استفاده می­کنید 10 قطره آن را در یک لیوان آب گرم ریخته، با عسل شیرین کرده و بنوشید. ضمنا می­توان زنجبیل خشک شده را از مغازه­ها خرید و مصرف کرد. برای تهیه شربت زنجبیل یک قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت عسل مخلوط کرده و در شیشه در بسته در یخچال نگهداری کنید و هر موقع خواستید مصرف کنید.

برای درست کردن تنتور زنجبیل می­توانید از الکل 50 درجه استفاده نمائید. یک قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت الکل50درجه مخلوط کرده و داخل یک شیشه تیره رنگ بریزید و چهارده روز مرتبا چندین بار در روز تکان دهید. سپس بعد از این مدت، صاف کرده و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

منبع: beytoote.com

chiniazdari.com